OKTOBER - DECEMBER 2016

De tijd vliegt, we zijn zo druk geweest dat we nog geen tijd hebben gehad om onze JoHo te missen. John is voornamelijk druk met het zelfbouwen van het SailAdventures Project Mini-T en doordat het weer tot eind oktober fantastisch was, lekker zonnig en nog redelijk warm. Komt hij een heel eind. De zijdrijvers zijn helemaal klaar, de roeren zijn gemonteerd en ze staan zelfs al in de aflak. De kleur is diep blauw. Ook de romp wordt langzaam afgebouwd en afgelakt. Boven de kuip wordt er een hood geplaatst, de kuip zelf is ondertussen ook klaar. Het slangenwerk is hier verwerkt en de vloer kan in delen worden geopend. Prima oplossing. Dan de voorpunt, het opberggedeelte wordt afgeschilderd en er komt een deurtje in. In de kombuis wordt de wasbak met kraan en de koelkast geplaatst. Alles krijgt een frisse kleur verf. Nog net voordat het weer omslaat worden de ramen geplaatst en is onze Mini-T wind en water dicht. Nu is het wachten op het voorjaar voordat er verder kan worden gewerkt aan de Mini-T.

Voor mij begint er een nieuwe periode. Begin oktober kom ik na 15 jaar weer terug in dienst bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik ga de opleiding voor Machinist volgen. Deze duurt ongeveer 1 jaar en het leren en werken zijn gecombineerd. Als bijna 50 jarige is het best een flinke uitdaging. Het eerste gedeelte de theorie examen zal plaatsvinden eind april, het tweede deel praktijk examen rond oktober 2017. In de tussentijd is het leren geblazen. De klassen zijn klein, onze is een super klas. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten en je staat voor elkaar klaar. Je hoort ook andere verhalen. De stof die je opdoet in het klaslokaal wordt vervolgens weer in de praktijk gebruikt. Zo leer je hoe het werkt. Net voor de kerst heb ik mijn eerste tussentoets, die met goedgevolg wordt afgelegd. Met een fijn gevoel en even geen studie ga ik de kerst in.

Wat is het toch fijn om weer in Nederland te zijn. Samen met familie leuke dingen doen. Vrienden en bekenden weer ontmoeten en plannen maken voor het nieuwe jaar. Wat voor een jaar zal 2017 gaan worden. Wordt JoHo verkocht dit jaar of gaan we haar toch zelf houden voor vakanties. Wat natuurlijk ook een prima plan is. Gaat alle ellende in de wereld door of komt er eindelijk een stop aan al het geweld en intolerantie. Laten we het hopen dat 2017 een beter jaar wordt dan 2016, we gaan er in iedere geval goed tegenaan in het nieuwe jaar.

Dit zijn onze 2017 wensen voor al onze vrienden en familie over de hele wereld:
VIER HET LEVEN, WEES JEZELF, BLIJF DROMEN EN NIET VERGETEN EEN TOOST OP EEN GOEDE GEZONDHEID

John en Jolanda