Februari 2012

Het is weer een tijdje geleden dat we onze site hebben bijgewerkt. Er is in de tussentijd erg veel gebeurd. We zijn een paar keer op en neer naar Nederland gevlogen waar het winterse weer overheersten. Hebben de feestdagen met onze families kunnen vieren om vervolgens mijn moeder te verliezen in het nieuwe jaar. Zij heeft de strijd tegen kanker verloren.

Nu zijn we weer in het zonnige Aruba waar onze boot JoHo geduldig op ons heeft gewacht. Een paar maanden geen onderhoud heeft haar geen goed gedaan. We zijn gelijk begonnen haar weer een beetje in orde te brengen. De onderkant is schoon gekrabt, de kuip is weer lekker schoon. Binnen in de boot zijn we beetje voor beetje alles in orde te maken voor vertrek. Ook de technische staat is gecontroleerd, hier en daar hebben we kleine aanpassingen gedaan of delen vervangen.
Nu is het wachten op een goed weerbericht, maar het internet heeft al laten zien dat het voor eind februari niets gaat worden. Hopelijk draait de wind langzaam naar oost/zuidoost zodat we zeil kunnen zetten richting Puerto Rico of misschien zelfs Sint Maarten. Maar voor dat laatste hebben we zuidoosten wind nodig en een goed stroming.
Voor de niet zeilers onder ons, je kunt niet altijd rechtstreeks koers zetten naar de gewenste bestemming. Veel hangt of van stromingen en windrichting. Wij kijken er naar uit en misschien zijn de weergoden ons wel goedgezind.