November 2012

Nog een maandje en dan zijn we weer onderweg voor een korte vakantie. Met JoHo naar Puerto Rico waar we SY Island Dream, SY Storyville en SY Pipe Muh Bligh weer gaan zien. Hebben er veel zin in. Voordat het zover is moet eerst alles bij JoHo op orde worden gebracht. Buiten hebben we de netten vervangen en binnen wordt alles geordend. In het album van deze maand zie je het resultaat, keurige kasten en het vooronder is weer overzichtelijk en stormvast gestouwd. Nu nog even het werk afronden.

Langzaam veranderd Aruba van een tropisch eiland naar een kerst eiland. Winkels liggen vol met kerstattributen, pleinen en winkels worden in een kerstjasje gestopt. Ook op Tierra del Sol is kerst al voelbaar en ik kon het weer niet laten... Voor dit jaar heb ik snoezige kerstlichtjes voor mijn mini kerstboom op batterijen gekocht. Kan niet wachten tot december, John is wat minder enthoustiast, maar zo zijn mannen.

Ook in Aruba wordt aan de oer-oude traditie Sinterklaas gedaan, in Oranjestad staan rijen dik de kinderen met ouders om de goede Sint te verwelkomen. Eenmaal op het eiland hebben de pietermannen al snel het strand ontdekt. In vol ornaat wandelen ze over Baby Beach, ik krijg het al warm als ik naar ze kijk.

Op 22 november komt er slecht nieuws van het thuisfront, mijn moeder heeft kanker en wordt niet meer beter. De zeilplannen worden in de ijskast gezet. Door het uiten van verdriet en boosheid kom je in het proces van accepteren en ga je al een deel het mogelijk snelle verlies verwerken. De levensverwachting is kort volgens mijn ouders en ja, dan zit je ineens toch ver weg van alles en iedereen.
Bijkomend probleem is dat onze JoHo ook nog eens Aruba moet verlaten voor 2 december, anders wordt er een invoerheffing opgelegd. Iedere dag volgt er telefonisch contact met Nederland en ondertussen zijn we een oplossing voor de boot aan het zoeken. Als blijkt dat de regels uiteindelijk weer veranderd zijn sinds de laatste keer dat wij informeerden (begin oktober) en onze JoHo toch gewoon kan blijven liggen in Aruba tot 1 april, krijgen we wat rust. De tickets worden geboekt, begin december vliegen we naar Nederland en hier blijven we tot 1 januari, wanneer we weer terug vliegen naar Aruba.

We hebben nu helemaal geen idee wat ons te wachten staat aankomende tijd, maar een ding is zeker we gaan in december voor de laatste kerst nog veel van elkaar genieten.