Augustus 2012

De maand augustus begint goed, er komt een tropische storm onze kant uit met de naam Ernesto. De voorspellingen zijn dat deze storm uitmondt in een orkaan en volgens alle belangrijke instanties loopt het pad tussen de Dominicaanse Republiek en de ABC eilanden door. In het weekend van 4 en 5 augustus zitten wij natuurlijk op JoHo zodat we alles in de gaten kunnen houden en eventueel in kunnen grijpen als dat nodig is.
Als we zaterdag in de ochtend arriveren ligt JoHo met de kont naar de kant, zijn wij even blij dat ze aan een mooring en op eigen anker ligt. Het waait nauwelijks waardoor de temperatuur stijgt en de luchtvochtigheid is hoog wat resulteerd in een gevoelstemperatuur van rond de 38C. We nestelen ons in de kuip met veel drinken en een boek en verroeren ons niet. Geen wind betekent dat Ernesto bovenlangs drijft, maar tegen de avond komt de wind opzetten.
Wel lekker een beetje wind, op zondag wakkerd de wind behoorlijk aan. JoHo ligt goed en veilig tussen de mangroven, op deze plek kunnen de golven niet opbouwen. Begin zondagavond gaan we weer met een gerust hart weg, maar het blijft altijd spannend.

Tot 23 augustus zijn we druk met een evenement in september maar vandaag donderdag 23 auugustus vliegen we even snel terug naar Nederland om een aantal zaken te regelen. Ons gevoel is erg dubbel, we willen heel graag even weg maar aan de andere kant maken we ons zorgen over JoHo nu de volgende tropische storm Isaac er aan komt. Voordat we bij het vliegveld gedropt worden gaan we nog even snel kijken naar onze boot kijken. JoHo ligt ook nu weer naar de land kant, de touwen liggen verdraaid en John wil deze nog rechtleggen voordat we vweg gaan. John en Caspar varen nog even naar de boot, ik blijf aan de kant. Heb al gezien dat er heel veel muggen zitten, wil niet het risico lopen helemaal lek gestoken te worden. John loopt nog even de ankerlijnen na en dan gaan we.
Onze vliegreis maakt een tussenstop op Bonaire waar we een klein uurtje stilstaan om vervolgens onze reis met een aangepaste route ivm Isaac te vervolgen. In Nederland worden we opgewacht door John's ouders die ons naar Rosmalen brengen waar we deze negen dagen verblijven.

Het wordt een waanzinnige drukke week. Eerst het weerzien met mijn ouders, was weer een tijdje geleden. We hadden natuurlijk flink wat bij te praten.
Op zondag 26 augustus was John vader jarig wat gevierd werd met een feestje. Bijna de gehele familie was er die dag, natuurlijk onder het genot van een drankje en een hapje werd er bij gepraat. Leuk om heel de familie en vriendenkring weer te zien, zeker zonder langs iedereen persoonlijk langs te moeten (wat ook echt niet zou lukken). Het werd weer een gezellig latertje.
Verder hebben we nog het een en ander aan ons huisje gedaan. De verwarmingketel was toe aan vervanging, gelukkig kon dat nog geregeld worden voordat we weer vertrokken. Na een inspectie vonden we nog wat puntjes die gerepareerd moesten worden, meteen maar aangepakt, zijn we daar ook weer vanaf. De tuin is een verhaal apart waar we maar even niet over praten, komt ooit vast wel weer goed.

De tijd die we nog over hadden zijn we op bezoek gegaan bij vrienden, kennissen en familie die we niet op het feest hebben gezien. Soms werd het een bliksem-bezoek, zoals bij mijn oude vriendin Monique een andere keer bleven we wat langer en aten zelfs een hapje mee, bij Sheila, Marc en de kids. Verder hebben we genoten van een zwoele zomeravond met mosselen bij Karin. Met mijn moeder ben ik nog iets hollands gaan doen in de vorm van pannenkoeken eten.
De avond voor vertrek nog even met de familie steengrillen bij Lin en Lex en zo waren de negen dagen weer om en zaten we weer in het vliegtuig naar Aruba, waar de volgende storm (nu ver boven onze positie) zich aandiende.